Tarpojat

Westendin Metsänkävijöiden Tarpojatoiminta

Tarpojat ovat 12–15-vuotiaita partiolaisia. Tarpojat toimivat viikoittain kokoontuvissa vartioissa, joissa kussakin on 4–10 tarpojaa. Tarpojavartiota johtavat 15–17-vuotiaat samoajat, joiden tukena toimii aikuinen, jota kutsutaan luotsiksi.

Tarpojat laajentavat partiokokemuksiaan esimerkiksi koko ikäkauden tapaamisissa ja tapahtumissa, joissa he pääsevät tutustumaan muiden lippukuntien partiolaisiin. Tarpojat pääsevä aktiivisesti vaikuttamaan omiin koloiltoihinsa ja saavat omaan osaamistasoon soveltuvia vastuu- ja johtamistehtäviä. Tarpojat retkeilevät luonnossa, liikkuvat vesillä ja kehittävät monipuolisesti taitojaan.

Tarpojien ohjelma rakentuu oman ryhmän eli vartion ympärille. Tarpojat suunnittelevat yhdessä johtajansa kanssa itselleen majakan, eli päämäärän, johon heidän ohjelmansa tähtää ja huipentuu sekä valitsevat partio-ohjelmasta ne aktiviteetit, joita tekemällä taidot majakkaa varten saadaan kartutettua. Majakka on konkreettinen tapahtuma, jossa kokeillaan ja testataan opittuja taitoja. Tarpojien koloiltojen teemoja on mm. leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta.