Hätäilmoitus ja 112-app

Päiväretki Nuuksioon, osa 1/3

Saukot-ryhmä oli lähdössä kummalliselle retkelle! Ruu tutkaili äitinsä kanssa retkikirjettä.

Äiti ei täysin ymmärtänyt, mitä kaikki kirjeen jutut tarkoittivat. Ruu kuitenkin kertoi innoissaan, kuinka he olivat suunnitelleet edellisellä partiokerralla reitin Nuuksioon, ja kuinka he pääsisivät perille hyödyntäen bussia, metroa, junaa ja... vai oliko se sittenkin metroa, kaupunkipyörää ja raitiovaunua? Mutta ei huolta. Ruu oli varma, että ryhmänjohtajat Riikku ja Musa kyllä tietäisivät kuinka päästä määränpäähän.

”Se taisi olla niin, että applikaation käyttämisen keskeinen hyöty on siinä, että avunsaanti hätätilanteessa nopeutuu, kun soittajan tarkka sijainti välittyy automaattisesti hätäkeskukseen”, muisteli Ruu ja jäi innolla odottamaan ensimmäistä metsäretkeään.

Vielä pitäisi päättää, kuinka retkelle olisi syytä pukeutua, ja tietenkin löytää istuinalusta edellisen reissun jäljiltä. Misse-kissalta pitäisi myös kysyä, jos se suostuisi retkiyllätykseksi. Riikku oli puhunut Musan kanssa, että mukaan tarvittaisiin lisäksi lakana yhteistä käyttöä varten. ”Mihin ihmeeseen sitä lakanaa tarvittaisiin metsäretkellä?”, ihmetteli Ruu.

Viime kokouksessa Riikku ja Musa olivat opettaneet 112 Suomi -mobiilisovelluksen avulla hyödyllisiä taitoja mahdollisen hätätilanteen varalle. Koska päiväretken tavarat oli nyt pakattu, oli hyvä hetki palautella mieleen opitut ensiaputaidot. ”Se taisi olla niin, että applikaation käyttämisen keskeinen hyöty on siinä, että avunsaanti hätätilanteessa nopeutuu, kun soittajan tarkka sijainti välittyy automaattisesti hätäkeskukseen”, muisteli Ruu ja jäi innolla odottamaan ensimmäistä metsäretkeään.

Avaa tarinan tehtäväohje (pdf) tästä linkistä.