Jäsenmaksu

Partio on edullinen harrastus. Maksamalla jäsenmaksun saat osallistua WMK:n, Pääkaupunkiseudun Partiolaisten (PäPa) ja Suomen Partiolaisten (SP) toimintaan. Samalla kuulut kansainväliseen partioliikkeeseen. Maksuun sisältyy sekä SP:n että PäPa:n jäsenmaksu. WMK ei peri jäsenmaksua, mutta kustannuksia saattaa syntyä retkistä, leireistä ja tapahtumista. Tapahtumakohtaiset maksut vaihtelevat noin 5–20 euron välillä. Suurleirit maksavat erilaisista tuista riippuen noin 100–230 euroa. Jos partion aloittaa syksyllä, kattaa jäsenmaksu sekä kuluvan syksyn että tulevan vuoden jäsenyyden. Lisätietoa jäsenmaksusta ja jäseneduista löytyy osoitteesta: www.partio.fi.

  • 7-vuotiaita ja sitä vanhempia koskevat ns. normaalit partion jäsenmaksut:
    • I-jäsenmaksu 63,50 €: Perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset maksavat I-maksun.
    • II-maksu 53,50 €: Saman perheen muut 7-17-vuotiaat partiolaiset maksavat II-maksun.
  • 4-6-vuotiaat maksavat ns. III-luokan jäsenmaksun, joka on 23,25 €.
  • 0-3-vuotiaat eivät maksa jäsenmaksua. Heillä on partiovakuutus voimassa vanhemman ollessa partion jäsen ja maksanut jäsenmaksun. Heillä ei ole muut jäsenetuudet voimassa.
  • Jäsenmaksuun voi anoa vapautusta taloudellisin, terveydellisin tai sosiaalisin perustein.

Partioon voi tutustua liittymättä heti jäseneksi. Tällöin puhutaan ns. EVP:stä eli ei-vielä-partiolaisesta. Tutustuminen tarkoittaa korkeintaan kahta kokousta tai tapahtumaa. EVP:t on vakuutettu Suomen Partiolaisten toimesta.